זוכרת את היום ההוא ששאלת את ההורים שלך בעיניים גדולות, פוני מתולתל וגשר בשיניים "מה אעשה כשאהיה גדולה?" והם ענו "ילדה אהובה שלנו, את יכולה להיות כל מה שתרצי "? אז זה הזמן לתבוע אותם על הונאה. כן כן משפט יפה, אבל בכנות, חכמה ככל שתהיי – את לא יכולה לעשות כל דבר. כלומר לעשות את יכולה. אבל לא להצליח. את יכולה לעבוד קשה. מאוד. מאוד מאוד. להעלות עשן ועדיין להיות בינונית בעבודה שלך. למה? או! טוב שאת שואלת.
מחקר ענק שערכה חברת גאלופ האמריקאית הראה ש 77% מההורים בארה"ב חושבים שהמקצוע בו הילד שלהם קיבל את הציון הנמוך ביותר דורש את רוב תשומת הלב והזמן. אבל במציאות, מה הסיכוי שאם היית ממש גרועה בחשבון בבית ספר תהפכי לסטטיסטיקאית עולמית? ממש נמוך. באופן סטטיסטי כמובן.
אותו דבר לגבי עבודה. הצלחה היא לא שוות ערך לעבודה. לא משנה כמה תזיעי, אם תעבדי במקצוע שהוא לא באלמנט הטבעי שלך, רוב הסיכויים שלא תצליחי.
קחי את סרינה ווילאמס זוכת 39 תארי גראנד סלאם וארבע מדליות אולימפיות. האם ההצלחה
הספציפית הזאת מקרית? כלומר שאם סרינה וויליאמס היתה נורא נורא רוצה להיות רואת החשבון הטובה בעולם, או יודעת מה, אפילו קופצת למים הטובה בעולם זה גם היה קורה? סרינה ווילאמס היא שחקנית הטניס הטובה ביותר אבר ולא היה לה סיכוי להיות באותה רמה פורצת דרך, יוצאת דופן מופלאה וחד פעמית באף מקצוע אחר.
הסוד להצלחה הוא לזהות את הדבר הייחודי שאת טובה בו באופן טבעי ולהגדיל אותו. זה לא אומר שאם בתור ילדה שלחו אותך לחוג קסילופון זה הייעוד שלך. אבל יכול להיות שהשיטות המאד יצירתיות לשכנע את ההורים שהמורה לא מקצועית מספיק, מעידות על כושר שכנוע פנומנלי שכדאי מאד שיבוא לידי ביטוי בעבודה שלך. נוסף לכשרון נטיית לב ואינטואיציה צריך כמובן להשקיע ללמוד ולהתאמן. אבל עקומת הלמידה שלך תהיה הרבה יותר מהירה כשהראש והלב שלך מגויסים לאותה מטרה. אז לכי שנייה למראה- רואה את הילדה עם הגשר והפוני? עכשיו תגידי לה – לא את לא יכולה להיות כל דבר שתרצי. אבל את יכולה להצטין בלהיות מי שאת.
Photo: Edwin Martinez from The Bronx (US Open 2013 Part 2 444Uploaded by Flickrworker) [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons