לפני שבועיים קיימתי מפגש נשי סביב הנושא של הצלחה בעשור הקרוב בבית מקסימום את היפהפה של מרב כהן מור בתל אביב. 60 נשים הקדישו את הבוקר להעז לחלום בגדול בעזרת תרגיל "באקט ליסט" – רשימה של 10 חלומות שכל אחת רוצה להגשים בעשור הקרוב. זו חוויה מאוד מרעננת לחלוק חלומות עם חדר מלא עשרות נשים. אנחנו חושבות על החלומות כדבר מאוד פרטי וייחודי אבל האמת היא שאנחנו מחווטות וחולמות באופן מאוד מאוד דומה.
עברתי בשקיקה על למעלה מ-600 החלומות המשותפים שלנו וגיליתי שהחלומות השתייכו לקטגוריות הבאות:
הרפתקאות – חלומות לרילוקיישן, טיולים, חופשות זוגיות, חופשות.
גוף – לרוץ, להפסיק לעשן, סקס, לעשות קעקוע, הרזייה, טבעונות.
תשוקה – תפירה, קריאה, קרמיקה, לצלול, ללמוד שפה, לנגן.
קשרים משמעותיים – דייטים, אמהות נוכחת, חברויות טובות.
2 מסקנות מפתיעות עולות מתוך החלומות האלו:
- הרוב המוחץ של החלומות שלנו פשוטים ויומיומיים שלמעשה אין שום סיבה שלא נתחיל להגשים אותם מחר בבוקר. בין אם זה לעשות יוגה פעמיים בשבוע, ללמוד לתפור או לעשות דייט שבועי עם הפרטנר, אין שום דבר שעומד בפנינו להתחיל להגשים אותם חוץ מ…. אנחנו בעצמנו, והמחויבות שלנו וההתמדה בדבר. בהמשך הניוזלטר אני מתייחסת לאיך מתחילים ליצור הרגלים חדשים.
- המטרה הכי נפוצה היא הגשמה עצמית. אני קוראת הגשמה עצמית למילים שונות שמייצגות את אותו הצורך. עבודה / קריירה / עסק / עשייה. ומה שמעניין במיוחד בסוג ההגשמה העצמית שעולה אצל למעלה מ40% מהנשים היא שההגשמה הזו תספק לא אחד, לא שניים אלא שלושה צרכים –
1. סיפוק – שהעבודה שלי מעניקה לי תחושה של משמעות. שאני עושה משהו משמעותי בעולם. שמעניין לי ואני מרגישה שיש לי תשוקה לדבר.
2. פרנסה בכבוד – עבודה שמאפשרת לי את רמת החיים שאני רוצה
3. גבולות – עבודה שמאפשרת לי לשמור על חיים ואלמנט החופש בתוכם.
הציפיה המוגזמת שיש לנו מהגשמה עצמית
הגשמה עצמית הוא נושא שאני מתעסקת בו כל יום במסגרת העבודה שלי. אני יודעת שזו משאלת הלב הכי חזקה שלנו. אבל אני רוצה להציע שיש משהו במשולש הצרכים שאנחנו מצפים מההגשמה העצמית שלנו שהוא קצת כמו הציפייה שבן / בת זוג יהיה גם מאהב מדהים, הורה נפלא, שותף מלא ועשיר. הדבר הזה מאתגר. מאוד. תחשבו על אנשים שאתן מכירות- כמה מהם חיים את המשוואה הזאת? קיימתי המון שיחות עם המון אנשים על קריירה והגשמה אבל גם אם אני ממש מתאמצת אני יכולה לספור אנשים כאלה שאני מכירה על יד אחת.
אני רוצה להציע דרך אחרת להסתכל על זה. אולי לא כל הצרכים שלנו צריכים להיות מסופקים במקום אחד? האם אפשר לחשוב על חלוקה אלטרנטיבית. והנה הצעה לנקודת התחלה.
2 שאלות חשובות לשאול את עצמך אם גם את חולמת על הגשמה עצמית
- אילו שניים מתוך שלושת הערכים הכי חשוב לך? על איזה מהם היית מוותרת?
- איפה היית יכולה להתחיל לייצר מענה לצורך הזה במקום אלטרנטיבי?
לדוגמא: אם אני מרגישה כשזה מגיע להגשמה העצמית שלי הכי חשוב לי מקום שמפרנס אותי בכבוד ומאפשר לי לאסוף את הילדים ב-4 מהגן. יכול להיות שכרגע הרצון שלי לסיפוק ותשוקה יכול לבוא לידי ביטוי במקום אחר כמו למשל סדנת כתיבה/ חוג קרמיקה או כל דבר אחר שאני לוקחת פעם בשבוע. או אם למשל הכי חשוב לי שהקריירה שלי תהיה ביטוי של התשוקה שלי ואני רוצה גם להתפרנס ממנה אז יכול להיות שכרגע אני מוותרת על איזשהו וורק-לייף באלאנס.
*** זכרי שהערכים שלנו משתנים. מה שהיה חשוב לך לפני 5 שנים לא בהכרח מה שמפעיל אותך כרגע וליכול בהחלט להשתנות בעתיד. הדיאלוג העצמי הזה משמעותי כי הוא מאפשר להיות מחוברת למי שאני ולהבין יותר לעומק איזה מין שינוי אני מחפשת ואיך אני יכולה להכניס את האלמנטים שחסרים לי כרגע בחיים ביותר מאופן 1.
תרגיל מעשי לאיך בונים הרגל חדש שטוב לנו
כשזה מגיע לחלומות הנטייה של רובנו היא לחשוב ש״יום אחד נגיע לזה״ אבל האמת היא שיש המון חלומות שאנחנו יכולים להתחיל להביא לידי ביטוי בחיים שלנו ממש עכשיו. החודש. השנה. לאט לאט. בנייה של הרגלים קטנטנים חדשים הם המפתח לחיים טובים יותר. רוצה להתחיל לבנות הרגל חיובי ממש עכשיו? תתחילי מהתרגיל הבא- השלימי את המשפט
אחרי/לפני שאני x אעשה y
דוגמא- בכל ערב אחרי שאני מכבה את הטלוויזיה, אקרא בספר היא יצירת הרגל קטן חדש שיועיל למישהי שמטרת העל שלה היא יותר עשייה . או למשל אחרי שאני מתעוררת בבוקר אני עושה ברכת שמש אחת. זה הרגל קטן שיתרום לחלום שלה להיות יותר חזקה.
רוב הזמן החלומות שלנו הם איזשהו ביטוי לאיך אנחנו רוצות להרגיש. לכן סיכוי טוב שגם שינוי מאוד מאוד קטן עשוי להשפיע מאסיבית על ההרגשה שלנו. השיטה של בי.ג׳י פרוג ליצירת הרגל חדש משתמשת בהרגל שכבר קיים אצלנו כמקפצה להקניית הרגל חדש. ויוצאת מתוך נקודת המוצא שהשידוך הזה בין שני הרגלים מגדיל מאוד את הסיכוי שתעשי את ההרגל החדש. הרעיון מאחורי התרגיל הפשוט הזה הוא שבשביל להיות בשליטה על החיים שלנו אנחנו חייבות ליצור גשר בין החלומות למציאות שלנו. איך אנחנו הופכים את החלומות שלנו למשהו נוכח ביומיום שלנו. איך אנחנו מתחייבות לעצמנו באופן ששווה למחויבות שלנו לעבודה או לילדים או מה שזה לא יהיה שאנחנו שמות לפנינו.
אז איזה הרגל קטנטן וחדש את הולכת לאמץ היום?