כביכול השנה הכי סטגנטיבית. עומדת. תקועה. לא נוסעים. לא יוצאים. תקועים. תקועים. תקועים. אז איך זה שלמרות זאת דווקא בשנה שבה הכל עומד במקום – יש המון המון תנועה מאסיבית. את שמה לב לכמה זוגות נפרדים, אנשים מתאהבים, עושים ילדים, עוזבים עבודות מקימים יוזמות?
מתוך השקט – הסדקים בחיים שלנו צועקים לטיפול. מתוך הצמצום אנחנו מבינות באופן ברור מה הבחירות הטובות שעשינו ואיפה הגיע הזמן לעשות שינוי. מתוך הפוקוס אנחנו מצליחות לענות – האם אני במקום הנכון? האם אני חיה חיים שמשרתים את הערכים שלי? את החוזקות שלי? האם אני במאבק מתמיד או שאני יכולה לנשום בתוך המרחב שלי. לא סתם אני מקבלת בחודשים האחרונים כמעט כל יום פנייה מאישה שהחליטה שעכשיו זה הזמן לעשות את השינוי. שהיא מרגישה כבר הרבה זמן שהיא לא במקום אבל כשהתחושה של חוסר השליטה מועצמת מבחוץ, הקורונה היא בוסט מוטיבציה לקחת אחריות על מה שכן בידיים שלנו. היא מאפשרת לנו למצוא חופש ותנועה בתוך השלשלאות שמחזיקות אותנו בבתים. הקורונה מעצימה את הרצון והאומץ לייצר שינוי פנימי עמוק.
השינויים הפנימיים מובילים גם לשינויים חיצוניים – המהפך הפוליטי בארצות הברית ובסופו של דבר גם המהפכה הכי משמעותית בעולם העבודה הנשי במאה שנה האחרונות.
נכון, בטווח הקצר אנחנו ללא ספק משלמות מחיר. מחקר מיולי 2020 של מקנזי הציג שהסיכוי של אישה לאבד את העבודה שלה בפנדמיק גבוה פי 1.8 מזו של גבר הודות לעבודת הבית והטיפול בילדים שנכנסו לתמונה עם הקפאת מסגרות הלימודים במידה זו או אחרת ולמעשה הותירה זוגות רבים בקבלת ההחלטה להתפרנס ממשכורת אחת. הגבוהה יותר. קרי ברוב המקרים של הגבר.
מצד שני, בטווח הארוך, הקורונה עשויה להיות הדבר הכי טוב שקרה לנשים עובדות מאז מלחמת העולם הראשונה. אז, גברים רבים נאלצו ללכת להלחם ונשים נכנסו לעבודות שהותירו מאחור.
הקורונה הרגה את המוסד הכי שוביניסטי שהינו כבולות אליו- המשרד. לעבוד בין 9-5 מהשיר של דולי הולכים להישאר זיכרון היסטורי, ואת מודל המשרד שהשתלט על העולם מאז שנות השישים, יחליף באז-וורד השנה- hybrid office.
הייבריד אופיס – מודל משרד גמיש שמאפשר עבודה יחידנית אבל שם דגש על חללים לעבודת צוות וטכנולוגי באופן שמאפשר עבודה מהבית. המשרד יהפך למרכז חברתי ונטוורקי אליו נלך פעמיים שלוש בשבוע בעיקר כדי לתחזק חיי חברה קשרים מקצועיים ובריינסטורמינג. בעוד שיתר הזמן נעבוד מכל מקום אחר. גמישות היא שם המשחק היום. בלינקדין מדווחים על עלייה של פי 4 יותר הצעות עבודה מרוחקת מאז מרץ בכל העולם וזה פותח את דלת המשרד הווירטואלית למי שהכי סבל מהסידור הקודם – אמהות.
אם פעם מנהלים הוערכו לפי היכולות המקצועיות שלהם, עולם העבודה אחרי קוביד ולצד ההייבריד אופיס הופכות את הסופט סקילס, היכולות האנושיות להיות החשובות ביותר. לתקשר, לנהל, להניע, לגייס תמיד היו יכולות שנחשבו לחזקות יותר אצל נשים, אלא הטרנספורמציה הדיגיטלית של קוביד, הזניקה את רמת החשיבות שלהן באופן דרמתי.
כיום, נשים מהוות 50% מהעובדים בתפקידים זוטרים, אבל רק שליש ממשרות ההנהלה הבכיר. אחת הסיבות המרכזיות לפער הזה היא שבאמצע הדרך רבות מהנשים הופכות לאמהות שמתעדפות מחויבויות הוריות על פני הקריירות שלהן. הגמשת שעות העבודה והנגשה של עבודה מהבית נותנת לראשונה בהיסטוריה מענה אמיתי לצורך העליון של אמהות עובדות ומנבאת מהפכה מגדרית בעולם העבודה.
אגב, ברכה מגדרית נוספת שהקורונה מביאה איתה היא יותר ויותר מחקרים מראים מגמה דומה למחקר מעודכן בקרב אבות קנדיים שמדווח על כך שמרביתם מדווחים על עלייה בעבודות הבית והזמן שהם מבלים עם הילדים שלהם מאז פרוץ המגפה.
ודבר משמעותי נוסף שחשוב שלא תפספסי- המהפכה הדיגיטלית מאפשרת לנו לקדם את עצמנו משמעותית בזמן הכי קצר ובעלות הכי זולה אי פעם. עכשיו זו ההזדמנות שלך להשקיע בהגדלת שווי המנייה האישית שלך בעולם העבודה. ללמוד כלים ויכולות חדשות או ללמוד נושאים חדשים שתמיד רצית ולא העזת. התכנים האונליינים היום של האוניברסיטאות הטובות בעולם כמו ייל והרוורד זמינות עכשיו בחינם. ומעולם לא היה פשוט יותר לשדרג את עצמך ממועמדת שכמוך יש עוד מליון למועמדת מובילה עם יכולות וידע בתחומים סופר רלוונטים וחשובים לעולם החדש.